امروز در زمینه ثبت سفارش و واردات انواع مقوا شامل پشتطوسی، اف بی بی،پشت سفید و گلاسه با مشکلات جدی روبهرو هستیم و اگر در آینده نزدیک برای ورود این کالا به کشور راهکاری اندیشیده نشود با بحران در این حوزه مواجه خواهیم شد.
حسن میرباقری؛ رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه امروز در کنار کاغذ، مقوا نیز به عنوان یک کالای اساسی مورد نیاز اهالی چاپ و نشر است، گفت: اگرچه بخش زیادی از مشکلات در حوزه تامین کاغذ برطرف شده است اما امروز در زمینه انواع مقوای پشتطوسی، پشت سفید و گلاسه با مشکل جدی روبهرو هستیم زیرا مجوز واردات به افرادی که پیش از این در زمینه اقدام میکردند داده نمیشود.
وی ادامه داد: در گذشته مجوز واردات مقوا به دستاندرکاران این حوزه اعطا و این کالا به راحتی در بازار خرید و فروش میشد اما اکنون واردکنندهها اول باید با کسانی که پروانه بهرهبرداری دارند یا کارخانههای تولیدی قرارداد ببندند و بعد نسبت به ثبت سفارش و ورود مقوا اقدام کنند.
میرباقری با بیان اینکه روند بازار اکنون برهم خورده است، گفت: اکنون بسیاری از صنایع، تولیدکنندگان و کارخانههای ما که در طول سال به راحتی میتوانستند مقوای مورد نیاز خود را تامین کنند معطل مقدار کمی مقوا هستند و به دلیل کمبود این کالا در بازار به مشکل برخوردهاند.
وی تاکید کرد: مساله اینجا است که به واردکننده اجازه ورود مقوا داده نمیشود و مصرفکننده نهایی هم نمیتواند به تنهایی برای ورود مقدار کمی کالا اقدام کند و به همین دلیل این احتمال میرود که در آینده نزدیک با کمبود جدی این کالا در بازار روبهرو شویم.
به بخش خصوصی اعتماد کنیم
رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در بخش دیگر صحبتهای خود با بیان اینکه در تعامل دولت و بخش خصوصی بخش عمده مشکلات واردات کاغذ برطرف شده است، گفت: یکی از مشکلات اصلی ما ناهماهنگی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی بود که خوشبختانه طبق آخرین اخبار در روزهای اخیر این موضوع به همگرایی و همراهی دو مجموعه تبدیل شده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که دولت به قدرت بخش خصوصی اعتماد نکند مشکلات در زمینههای مختلف اقتصادی وجود خواهد داشت. زمانی دولت ما موفق است که مردم را باور کند و از تجربه و توان بخش خصوصی استفاده کند و خوشحالیم که امروز این نگرش در دولت ایجاد شده است.
میرباقری با بیان اینکه ما امروز در جنگ اقتصادی هستیم، افزود: معتقدم امروز دستاندرکاران و فعالان حوزههای مختلف باید این موقعیت حساس اقتصادی را تاب بیاورند و تلاش کنند تا با کمک همدیگر از این دوران نیز همانند دورههای گذشته بیرون بیاییم.
وی تاکید کرد: کاغذ و کتاب نیز از ضروریات زندگی هر جامعهای به شمار میآید اما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که غیر از حوزه نشر صنایع دیگر مانند بستهبندی که یک صنعت مادر و تاثیرگذار در این صنعت به شمار میآید در مضیقه هستند و دولت باید برای آنها هم فکر اساسی کند.