محرک های رایج بازار:
هنگامی که هزینه محرک های تولید کاغذ تیشو محاسبه می شود، مواد اولیه خام پالپ بیش از سایر ترکیبات ورودی لحاظ می شوند، به طوری که حتی گاهی از این میزان به 70 درصد کل سهم تولید نیز می رسد. از اواسط سال 2016، صنعت تیشو اجبارا در برخی از مناطق با نوسان 40 تا 50 درصدی قیمت مواجه شد و ای امر سبب تغییر در قیمت خمیر کاغذ نیز گردد.
محرک ها سبب نوسانات قیمتی و افزایش تقاضا برای BHKP یا Bleached Hardwood Kraft Plup گردیدند، این امر مقارن با کاهش غیر منتظره در عرصه مواد، ناشی از چندین کاهش چشمگیر و غیر قابل برنامه ریزی در ظرفیت تولید نیز شد.
عوامل عمده کمک کننده در کاهش عرضه شامل: خرابی فاجعه بار در تجهیزات اصلی تولید پالپ، اعتصاب کامیون داران، خرابی های غیر منتظره تأسیسات و تأثیرات شدید آب و هوایی بوده است. این روند را می توان به طور کامل در اسلاید ارائه شده توسط “تومی آمبرلا” از شرکت Poyry تیشوی جهانی میلان در سال 2019 مشاهده کرد.
گزارش سه ماهه صنعت پالپ و کاغذ اروپا CEPI، برای سه ماهه اول سال 2019، عنوان کرد که پیش بینی می شود، رکورد فعلی بازار پالپ تا سال 2019 ادامه یابد. ثبل از آنکه کاهش قیمت ها شروع شود، می توان هر گونه کاهش چشمگیر روند قیمت گذاری را با توجه به بازار آتی را پیش بینی کرد.
پیامدهای تولیدکنندگان تیشو:
با توجه به افزایش مقابل توجه هزینه مواد اولیه با نرخ هشدار دهنده، تولیدکنندگان تیشو را می توان در سه دسته مجزا با توجه به قرار گرفتن در معرض این افزایش قیمت ها مشاهده کرد:
- تولیدکنندگان تیشو و برجین و غیر ویرجین؛
- تولیدکنندگان صرفا تیشو ویرجین؛
- تولیدکنندگان صرفا تیشو بازیافتی (Recycle)
اختلافات و تأثیرات شدید بین دسته اول و دسته دوم کاملا آشکار است. تولیدکنندگان تیشوی صرفا ویرجین در معرض همان فشارها و افزایش هزینه ورودی نیستند، زیرا تولیدکنندگان تیشو خریداری BHKP را از بازار آزاد انجام می دهند. بر خلاف داده های CEPI، تولیدکنندگان تیشوی بازیافت شده با استفاده از ضایعات اداری ترکیبی MOW و تجهیزات مکانیکی، در واقع کاهش قیمت مواد اولیه آنها را در مناطقی مانند اروپا مشاهده کرده اند. این اختلاف باعث شده است که تولیدکنندگان ویرجین و غیر ویرجین در کنار افزایش قیمت گذاری در بازار با برچسب خصوصی و همچنین بازار خرده فروشی دست به دست شوند و این تولیدکنندگان با توجه به بهینه سازی مصرف خمیر کاغذشان باید نسبت به همیشه کوشاتر باشند.
فرصت های بهینه سازی هزینه پالپ برای تولیدکنندگان تیشوی بازیافتی:
تعداد بسیار زیادی از تولیدکنندگان حداقل در برخی از برندهای خود و به دور از محصولات تیشوی خانگی از بخشی از مواد بازیافتی معمولا MOW استفاده می کنند. تولیدکنندگانی که در حال بازیافت MOW هستند، معمولا به این منظور از فرصت های قابل توجهی برای کاهش افت عملکرد خود و بهبود کیفیت نهایی خود بهره می گیرند. انجام این کار باعث می شود تولیدکننده درصدی را در مواد بازیافت شده محصولات خود افزایش دهد تا هزینه نهایی آنها را برای هر مورد از محصول نهایی کاهش دهد. بیایید بررسی کنیم که چگونه می توان این کار را انجام داد:
MOW به طور کلی در کارخانه با طرح بندی مختلف همانند موارد زیر بازیافت می شود:
هدف از این فرآیند حذف آلودگی ها و رسیدن به میزان شفافیت نهایی قابل قبول طبق مشخصات محصول نهایی تیشو است. برخی از مشکلات مرتبط با این فرآیند شامل موارد زیر است:
- هزینه های بالای استفاده از سفیدکننده به دلیل عدم حذف جوهر و رنگدانه ها
- فقدان بازده بالا به دلیل نبود غلظت آلاینده های شناور را رد می کند
- رسوب مجدد جوهر بر روی سطح و درون الیاف سبب کاهش روشنایی شده، لذا استفاده در محصولات باکیفیت را محدود می کند
- افت عملکرد بالا در مرحله شستشو، به دلیل اتکای بیش از حد به این مرحله، به دلیل کارایی ضعیغ در مراحل شناوری.
به دلیل همین مشکلات است که مواد سورفکتانت (دافع و جاذب آب) در حال بهره برداری به عنوان بخشی از فرآیند جوهرزدایی اختراع و به کار گرفته شدند. با این حال، طی یک دهه گذشته، گرایش تولیدکنندگان به سمت تیشورهای بازیافتی در بخش جوهرزدایی پیش از استفاده از سورفکتانت ها وجود داشته است. اگر زمان مناسب بود، الیاف ارزان بود و حرکت به سوی کیفیت، می توانسب از رده های متوسط به نفع BEKP استفاده کند، در آن شرایط بازار غیر معمول نبود که، یک کارخانه جوهرزدایی نشان دهنده افزایش شفافیت دوباره صفر درصدی در سراسر حالت شناوری همراه با پتانسیل کاهش فشار بیش از حد قبل از سفید شدن باشد، که این خود گواهی پر باز تولید از طریق این فرآیند است.
با استفاده صحیح از دانش شیمی می توان این نوع شرایط را شناسایی و اصلاح کرد:
- بررسی عملکرد جوهرزدایی کامل برای تعیین میزان شفافیت و حذف نوارهای رنگی؛
- استفاده از سورفکتانت مناسب برای از بین بردن، جداسازی جوهر و آلوده کننده ها؛
- بهینه سازی شناور به نیازهای مشتری: کاهش حذف همان شفافیت یا افزایش نرخ شفافیت با همان معیار حذف شده؛
- بهینه سازی مرحله شستشو به شفافیت مطلوب در مقابل خم شدگی محصول؛
- تمرین بهینه سازی زمان خمیرسازی کاغذ تیشو؛
- بهینه سازی حذف نوارهای رنگی؛
نتایج به دست آمده در هزینه عملکرد و بهینه سازی سفید کننده ها، منجر به یک ROI (بازگشت سرمایه) مثبت برای مشتری و محصول DIP با کیفیت بالاتر می توان برای افزیش نرخ جایگزینی الیاف در صفحه اصلی مشتری استفاده کرد و بدین ترتیب منابع گران قیمت الیاف تیشو مانند (BEK, NBSK (Northern Bleached Softwood Kraft جایجا کرد.
هرگونه جایگزینی مواد بازیافتی برای مواد محض به کار رفته موفقیتی در از بین رفتن این سطح از کیفیت موجود به شمار نمی رود. خارج از موارد شفافیت محض، آلودگی و چسبندگی آشمار که با الیاف بازیافتی همراه است، دو نگرانی اضافی نیز وجود دارد که در این فرآیند اشکار می وشد. مقاومت و نرمی که در مقاله بعدی به بررسی آن می پردازیم.
منبع خبر: نشریه آوند