مدیر انتشارات گلبان با اشاره به افزایش قیمت کاغذ گلاسه نسبت به دو ماه پیش گفت: با وجود افزایش دو برابری قیمت کاغذ و فروش آن به قیمت کیلویی ۱۲ هزار تومان، هیچ بنگاهی حاضر به فروش کاغذ نیست و بسیاری از کارها و کتاب‌های ما معطل و بلاتکلیف مانده است.
حسن روشنایی؛ مدیر انتشارات گلبان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه بخش عمده کتاب‌های این انتشارات با کاغذ گلاسه منتشر می‌شود، گفت: کتا‌ب‌های ما پزشکی است و دارای تصاویر زیادی هستند که برای چاپ آن‌ها به کاغذهای با کیفیت گلاسه نیاز داریم. این موضوع در حالی است که قیمت این نوع کاغذ به شدت بالا رفته است.

وی افزود: اسفند ۹۶ برای یک کتاب سه جلدی هر بند کاغذ گلاسه را کیلویی ۲۴۰۰ تومان خریداری کردم، اوایل مرداد ماه همین کاغذ را کیلویی ۶هزار و ۴۰۰ تومان خریدم و روز گذشته کیلویی ۱۲ هزار تومان به من قیمت دادند. جالب آنکه به همین قیمت هم نمی‌فروشند.

روشنایی با بیان اینکه من جلد اول کتاب را هفته اول مرداد چاپ کردم و برای انتشار چاپ دوم به مشکل برخورده‌ام، عنوان کرد: بنگاه‌های فروش کاغذ می‌گویند همین کاغذ را بدون مخارج حمل و نقل و انبارداری کیلویی ۱۲ هزار تومان می‌فروشند و این یعنی قیمت کاغذ گلاسه از هفته اول مرداد تا کنون دوبرابر شده است و مساله اصلی این است که حتی با این قیمت هم هیچ کس به صورت نقدی کاغذ نمی‌فروشد.

وی یادآور شد:‌ اگر واقعا مجبور شوم که کاغذ را به این قیمت خریداری کنم، باید چه قیمتی برای جلد دوم این کتاب بگذارم؟ زمانی که قیمت کتاب افزایش پیدا می‌کند تبعات زیادی به همراه دارد که نباید از آن غافل شد.

مشاهده این مطلب  معیشت مردم مهمتر از چاپ کتاب با ارز دولتی است

این ناشر پزشکی درباره تبعات بالا رفتن قیمت کتاب، توضیح داد: ‌زمانی که قیمت کتاب بالا می‌رود، کپی غیرمجاز کتاب‌ها زیاد می‌شود و از آنجایی که قانونی برای پیگیری کپی کتاب‌ها نداریم، مشکلات ما دوچندان می‌شود و حاشیه امنیت را از دست می‌دهیم.

روشنایی با بیان اینکه همیشه کتاب‌های کپی بهتر از کتاب‌های اصلی فروخته می‌شوند، عنوان کرد: کپی‌کاران و سودجویان کتاب را در زیرپله‌ها و انبارهای و خانه‌های مسکونی با یک دستگاه ریسوگراف کپی می‌کنند و به دلیل اینکه بسیاری از هزینه‌های جاری ما را ندارند، با قیمت خیلی پایین‌تری می‌دهند. با این حساب همه سرمایه‌گذاری من، مترجم و طراح و دیگر دست‌اندرکاران کتاب بر باد می‌رود.

وی تاکید کرد: با وجود وضعیت کنونی، من با پول نقد حاضر به خریداری کاغذ گلاسه هستم اما هیچ بنگاهی آن را به من نمی‌فروشد. به نظرم باید مسئولان و تشکل‌های صنفی به موضوع وارد شوند و موضوع را بررسی کنند تا ما هم تکلیف خود را بدانیم.

به گفته روشنایی، در یک دوره 1000 بند کاغذ خریداری و بعد از چاپ اثر، حساب و کتاب می‌کردیم اما الان می‌گویند اول کارت بکش تا حواله صادر کنیم که البته حتی اگر الان هم کارت بکشیم کسی فروشنده نیست و خوب است اگر کاغذ نیست یا به بازار وارد نمی‌شود، بگویند که حداقل تکلیف خود را بدانیم.

وی با طرح این موضوع که اگر کتاب چاپ نشود، ناشر از بین می‌رود، گفت: با نبود ناشر، شغل‌های مرتبط به صنعت چاپ و نشر شامل چاپخانه‌داران، لیتوگرافان و صحافان همچنین سلفون‌کش‌ها، باربری‌ها، کتابفروشی‌ها و پخشی‌ها همه از بین می‌روند و به همین دلیل معتقدم که صنعت نشر زنجیره بزرگی است که بی‌توجهی به آن به ضرر جامعه و کشور خواهد بود.

مشاهده این مطلب  ثبات قیمت کاغذ در بازار/با هیچگونه کمبود کاغذ در بازار روبرو نیستیم

مدیر انتشارات گلبان همچنین عنوان کرد: مساله اصلی این است که سرمایه‌های ما در حوزه نشر روز‌به‌روز در حال کم شدن است و کمتر کسی به این موضوع توجه دارد و می‌توان گفت که دیده نمی‌شویم و احساس می‌شود دیگر زمانی هم برای فرهنگسازی وجود ندارد و صدایمان به جایی نمی‌رسد.

439بازدید

ارسال دیدگاه